Literatura popular

LITERATURA POPULAR

Des del s. XVI fins al XIX, el poble va seguir creant una poesia i una narrativa de factura més aviat tosca però sovint plena de vivesa i colorit. Normalment és anònima i no respecta fronteres polítiques ni lingüístiques: per això presenta múltiples variants. Però és una literatura poc propensa a les innovacions: tant la forma com els temes i els motius són estereotipats. A causa de la manca d’originalitat i dels pocs canvis que presenta al llarg del temps, té una evolució més lenta que la literatura culta i és més difícil de datar: es pot haver transmès des de molts segles abans i pot ser molt antiga.

La part més interessant, divulgada per via oral, no fou publicada fins al s XIX; la part més circumstancial, en canvi, era divulgada a través de la lletra impresa i assolia tiratges prou importants (romanços, col·loquis, relacions de fets històrics o de costums, etc.).

És una literatura efímera, ja que moltes de les seves mostres s’han perdut per no haver estat fixades per escrit. La simple transcripció de textos i la recreació literària per autors consagrats són dues formes de fixació per escrit on es poden trobar recollides aquestes mostres de literatura popular.

ESTRUCTURA i ESTIL
Importància de la LITERATURA POPULAR CATALANA
POESIA POPULAR CATALANA
PROSA POPULAR CATALANA
TEATRE POPULAR CATALÀ

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Design a site like this with WordPress.com
Per començar