sobre mi

Llegir i escriure, a part de comportar un plaer, són vehicles comunicatius, per tant, la comprensió del pensament d’altres i el saber expressar les idees pròpies a partir de la lectura i l’escriptura són a la base de qualsevol aprenentatge i són una necessitat essencial.

La literatura es vincula amb la vida dels éssers humans i amb la societat, i reflexionar sobre alguns dels grans temes de la humanitat (l’amor, l’amistat, el viatge, la mort, la justícia…) a través de la lectura d’obres literàries o de fragments literaris pot obrir finestres a visions diverses del món i a l’univers propi, individual, i ajudar-nos a créixer com a persones.

Mitjançant les paraules, els escriptors intenten convertir la complexitat de la vida en literatura i ens ofereixen històries, pensaments i, sobretot, interrogants. Mitjançant les paraules ens ofereixen altres mons possibles o versions diferents d’aquest món.

Una vegada, Josep M. Pujol i Sanmartín, gran savi i gran professor, em va dir que per entendre una obra literària era precís conèixer el món en què va ser escrita. Això suposa partir de l’obra literària, però després cal  conèixer l’autor, el moviment on se situa, i el context social, històric i cultural de l’època i del país en què va ser escrita.

Així doncs, espero que aquest blog ajudi a facilitar aquesta tasca i centrar l’interès en la literatura.

Design a site like this with WordPress.com
Per començar